top of page
  • Skribentens bildJonas Högberg

En skräcknatt som fortfarande spökar

Inte för att skryta här, men första säsongen av Kraftspelen blev ju en hejdundrande succé! Om det var nåt jag sörjde så var det att Tomas Gunnarsson, aka Genusfotografen, inte ville vara med. Tomas var klar med spel.


"Spel är för noobzzz", som han hade kunnat säga om han varit Alfred Holmgren.


Men så stötte vi på varandra på just Alfred Holmgrens födelsedagsfest och kanske, kanske, kanske kunde han tänka sig att medverka och prata om det där obskyra textäventyret han hade skrivit om i Fienden #3 precis innan tidningsapokalypsen slagit till. Kanske.


Några månader senare ringde telefonen. I andra änden: en Tomas Gunnarsson som vaknat på sin allra mest pillemariska sida. Han ville inte harva runt bland subtiliteter och allegorier – han ville svinga yvigt och brett och utan pardon! Och framför allt ville han skåda döden i vitögat igen.


Här är resultatet: Skräcknatten del 2. En uppföljning på Tomas magiska reportage från Borgvattnets prästgård i Super Play#120 anno 2006. Tillsammans satte sig Tomas och jag i en bil och återupprepade resan till mörkrets hjärta (Jämtlands inre) där bland annat en sjö av kött och Sveriges mest hemsökta plats väntade.


Och vilken resa det blev!


26 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page