top of page
  • Skribentens bildJonas Högberg

Listor det finaste vi har


Listor är banne mig det finaste vi har. Finns det nåt snabbare sätt att berätta ALLT om sig själv än med en lista? Därför blev jag väldigt glad att speldesignern Jens Andersson hade med sig två utskrivna pappersark med listor på hans favoritspel när han besökte mig för inspelningen av Another World-avsnittet.


Jag vill gärna tro att Jens inte delar ut ett visitkort när han träffar nya människor - han delar ut de här listorna. "Det här är jag, take it or leave it", liksom.


Av listorna att döma kan man konstatera att Jens varit med ett tag (ingen människa skulle till exempel klara av att spela Ultima IV idag), men att även nyare spel påverkat honom (och hans gärning?). Var det Escape From Colditz som inspirerade Jens i utvecklingen av The Chronicles of Riddick? Var det en cocktail bestående av Metroid Prime och Pinball Dreams som hjälpte till att lägga grunden till Yoku's Island Express?


I fortsättningen förväntar jag mig att ALLA gäster tar med sig sina listor till podden.

24 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page